divendres, 16 de maig del 2014

“BRING BACK OUR GIRLS” “TORNEU-NOS LES NOSTRES COMPANYES”

Volem compartir amb tots vosaltres el text que ahir els nostres companys de 5è van llegir en l'acte que es va realitzar a l'escola on es demanava l'alliberament de les nenes segrestades a Nigèria, així com també les imatges d'aquest moment.

"   Torneu-nos les nostres companyes

Bon dia,
Estem aquí per denunciar un fet molt greu que ha passat a Nigèria fa avui un mes.
Què vol dir denunciar? Denunciar vol dir que no estem gens d’acord amb el que ha passat.
Mireu. Segur que molts de vosaltres ho haureu vist per la televisió, o us ho hauran explicat a casa. El dia 14 d’abril uns homes armats van entrar en una escola on hi havia un grup de nenes fent classe i les van segrestar, les van separar de la seva familia: pares, germans, avis , amics i de tota la gent que estimen.
Ho van fer perquè aquests homes creuen que les nenes no tenen DRET a rebre educació i a anar a l’escola. Des de fa uns dies a l’escola estem treballant els DRETS. Els DRETS són totes les coses que hauríem de tenir pel fet de ser infants.
El primer DRET que vam treballar ens deia que TOTS ELS NENS I NENES SOM IGUALS. Aquest és el dret a la igualtat. No importa quina sigui la nostra raça, la nostra nacionalitat, les nostres costums, si som alts, baixos, rossos o castanys….. no importa el nostre sexe. TOTS SOM IGUALS.
Un altre dels drets que hem treballat és el DRET a L’EDUCACIÓ, és a dir que tots els nens tenim DRET a anar a l’escola per aprendre moltes coses i créixer i formar-nos com a persones.  Aquestes nenes segrestades NO TENEN AQUESTS DRETS.  EL DRET A LA IGUALTAT I EL DRET A L’EDUCACIÓ.
Des de la nostra escola, avui ens unim sota el lema “BRING BACK OUR GIRLS” “TORNEU-NOS LES NOSTRES COMPANYES” a la proposta de l’escola catalana per la campanya internacional per a l’alliberament de les prop de 300 alumnes nigerianes que continuen segrestades pel grup gihaidista Boko Haram.
Per tot això demanem un minut de silenci en respecte a aquestes nenes i la situació que estan patint. En ell demanarem que les nenes siguin alliberades de immediat i que mai més passi un acte que vulneri la Declaració Universal dels Drets Humans i dels Drets dels Infants.


Gràcies a tots. "







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada